Capitolul 4

Edward POV

Bella se mișca foarte liniștită prin bucătărie. Mă bucuram să văd că se simțea bine aici și se comporta în casa mea ca și cum ar fi a ei. Era într-adevăr o fată surprinzătoare. În ultimele zile mi-a demonstrat cât de pricepută era și cât de profesional putea să se poarte. Și-a împlinit rolul de asistentă atât de bine că pot asigura că este cea mai bună angajată a mea. Nu am avut nicio plângere și toată treaba ei a fost perfectă și la timp. Purtarea ei la firmă a fost exemplară. Mi-a ascultat sfaturile și nu s-a lăsat influențată de nimeni, în special de Lauren și nici nu i-a cedat lui Mike și l-a pus la locul lui de câte ori a fost necesar. Păcat că el nu înțelegea și tot insista, dar va înțelege, chiar dacă va fi necesar un mic ajutor.

Nici în casă nu am avut plângeri. Ba chiar mai mult, de când era ea aici, nu mai comandasem mâncare la domiciliu, ea mereu se încăpățâna să gătească și eu nu mă împotriveam, în special pentru că gătea excelent. Casa era mai curată, chiar Sue mi-a spus că treaba ei scăzuse puțin pentru că Bella mereu voia să o ajute duminicile când era acasă.

Nu pot să înțeleg cum a fost imbecilul de James în stare să dea în ea. Pentru mine ar fi o blasfemie să fac asta. Bella era o ființă sensibilă și fragilă, să o ating pentru a-i face rău era ceva de neconceput. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Nu voi permite nimăui altuiva să o mai atingă pentru a o răni. Nici pentru asta, nici pentru nimic altceva. Da, îmi plăcea Bella, chiar prea mult. Mă simt protector față de ea, chiar mă sperie, dar nu-mi pasă. Voi folosi toată puterea de care dispun ca să o țin mereu în siguranță de oricine, dar în special pentru a o avea mereu alături de mine. Nu știu cum am putut fi atât de prost că nu am observat înainte. Poate încă eram un tânăr imatur când am cunoscut-o, dar Bella era femeia ideală pentru mine. Este ceea ce am căutat în tot acest timp. Nu doar că e frumoasă, dar este și inteligentă și are inimă bună. Tot ce am nevoie este la ea.

Știu că nu-i sunt indiferent. Au fost ocazii ca azi în camera mea, când a rămas observându-mă, arătându-și interesul pentru mine. Toate acele ocazii m-am prefăcut că nu observ, nu voiam să o presez. Ea trecea pestre un moment traumatic și eu nu voiam să se sperie și să fugă și de mine. Vreau ca ea să aibe încredere în mine, să se simtă în siguranță cu mine și când îi voi propune, să nu stea pe gânduri să-mi spună da. Deși nu simt iubire pentru ea, știu că este femeia perfectă pentru mine. Am avut multe femei în patul meu, dar niciuna nu a trezit interesul în mine ca Bella. Pentru ea nu simt doar dorință carnală, vreau să fie cu mine mereu și să am grijă de ea. Totul pentru cum est ea, felul ei de a  fi, nu pentru ce are să-mi dea de la gât în jos.

Călătoria asta în Italia, vreau să profit de ea ca să o distrag puțin și să se bucure. A avut suficient cu James în acești doi ani și cu biroul meu în ultimele săptămâni, vreau să se relaxeze și să se simtă bine cu ea însăși. În funcție de cum va fi zilele astea, poate voi prelungi puțin călătoria noastră.

Bella mi-a dat niște sendvișuri și am mâncat liniștiți. Nu am vorbit foartemult, dar liniștea era comodă. Era încă ceva care-mi plăcea. Bella era una din puținele femei cu care puteam sta fără să vorbesc și totuși să mă simt comod și împăcat. Ea nu făcea comentarii tot timpul ca să-mi facă pe plac, îmi spunea opiniile ei sincere și nu-și ținea comentariile pentru ea.

La patru și jumătate Erik Yorkie a venit să ne ia cu mașina de la firmă. Drumul până la aeroport a fost de asemenea în liniște, dar am putut observa că Bella era cam agitată. După ce am ajuns și Erik ne-a ajutat cu bagajele, ne-am îndreptat spre avionul meu privat. Totul era pregătit să plecăm în jumătate de oră. Ne-am urcat în avion și ne-am ocupat locurile.

–         Avionul ăsta este al tău? – m-a întrebat văzând interiorul avionului.

–         Da, ăsta este al meu. Cel de acolo este al lui Alice și Jasper – i-am spus arătându-i pe fereastră. Ea a privit avionul parcat la un kilometru de noi și a deschis ochii surprinsă – Cel al părinților mei nu este, ei sunt într-o călătorie în Australia.

–         Niciodată nu veți înceta să mă surprindeți – eu doar am râs, ea mi-a întors un râs nervos.

–         Ce ai pățit? Ești am tensionată și agitată.

–         Nu mi-a plăcut niciodată zborul. Mereu mi se întâmplă când mă urc într-un avion, deși nu am fost în foarte multe – eu am luat-o de mâna stângă care era aproape de a mea și am mângâiat-o suav.

–         Liniștește-te, nu se va întâmpla nimic – Bella mi-a zâmbit mai liniștită.

Când stewardesa ne-a anunțat că vom decola, Bella m-a strâns mai tare de mână și eu i-am zâmbit ca să o liniștesc și părea că funcționează. Când întocmai fata de dinainte ne-a anunțat că ne puteam mișca prin avion, mi-am desfăcut centura și am înclinat puțin scaunul.

–         Ar fi mai bine să te relaxezi Bella. Încearcă să adormi, așa ți se va părea mai ușor zborul.

–         Ai dreptate. Și te rog, nici să nu te gândești să-mi spui câte ore de zbor vor fi. Prefer să nu știu – eu am zâmbit.

Ea și-a înclinat scaunul și-a luat o pătură și o pernă care erau în avion și s-a așezat comod pentru a dormi, ceea ce nu a durat mult. Eu dimpotrivă, nu aveam somn. M-am concentrat la filmul care rula în avion, dar Bella mi-a atras atenția. Se mișca incomod în locul ei și transpira. De asemenea mai spunea și lucruri fără sens, abia audibile. Știam de la Alice că ea mereu vorbea în somn, dar niciodată nu am auzit-o personal. Ceea ce nu-mi plăcea era că de data asta nu părea nimic plăcut. Lacrimi au început să-i iasă din ochi și atunci m-am îngrijorat. M-am înclinat pțin ca să încerc să o trezesc, dar ea a deschis ochii dintr-o dată și m-a luat de cămașă în timp ce mă împingea speriată.

–         Bella, shh, liniștește-te. Sunt eu – ea a părut să reacționeze și a încetat să mai mă împingă, dar în ochii ei încă erau lacrimi. Am ridicat cotiera care era între noi și am apropiat-o la pieptul meu în timp ce o îmbrățișam – Liniștește-te, a fost doar un vis – Bella a încetat să mai plângă și mi-a răspuns îmbrițișării cu putere. Eu am început să o mângâi pe păr, ceva ce-mi doream de zile să fac, dar nu voiam să se întâmple în situația asta.

–         Iartă-mă dacă te-am trezit – mi-a spus depărtându-se de mine și ștergându-și lacrimile.

–         Nu-ți face griji, nu dormeam. Dar ce visai? – ea a suspinat.

–         James. Am visat că m-a găsit, dar nu eram singură, eram cu tine și cu Alice. El și-a pierdut mințile și v-a atacat și eu nu puteam să fac nimic, eram imobilă – larimile au început să-i curgă din nou din ochi. Le-am șters imediat ce au apărut și am strâns-o iar la pieptul meu.

–         Nu te mai gândi la asta, nimic rău nu se va întâmpla, îți promit.

Ea mi-a răspuns din nou îmbrățișării și nu mai aveam niciun dubiu. Bella era făcută pentru mine. Să o simt în brațele mele era perfect, ca și cum eram făcuți să ne potrivim împreună. Și nu-i promisesem doar ei, ci și mie mi-am promis să o protejez de orice, chiar și de mine dacă era necesar. Bella a adormit din nou, dar de data asta în brațele mele. Așa ar trebui să fie mereu, ea trebuia să închidă și să deschidă ochii alături de mine. Iar eu voi avea grijă ca asta să se întâmple curând. Am așezat-o puțin mai bine pe pieptul meu, nu aveam de gând să mă despart de ea în noaptea asta. Fără să vreau, am adormit și eu.

Stewardesa m-a trezit ca să mă anunțe că în curând vom ateriza. A zâmbit când a văzut acea poziție atât de protectivă cu Bella. Trebuie să recunosc, ea era obișnuită să mă vadă călătorind singur, niciodată nu am mers în compania unei femei care să nu-mi fie familie și dintr-o dată vine ziua în care făceam acest lucru și eram foarte tandru cu ea, trebuia să fie ceva de admirat.

Inconștient i-am întors zâmbetul stewardesei înainte să plece. Apoi m-am întors spre Bella. Ea mă îmbrățișa cu o mână după mijloc și capul ei era pe pieptul meu. Mirosul șamponului ei de frezii mă inunda și mă încânta. Eu o țineam strâns de talie.

–         Bella – am strigat-o în timp ce o mișcam încet – Bella, trezește-te – ea a deschis încet ochii și când m-a văzut a zâmbit. I-am întors zâmbetul, dar când Bella a observat poziția în care ne aflam, s-a depărtat imediat și eu am blestemat în interiorul meu. Mi-era greu să o am departe, după ce am putut simți cum era să fie în brațele mele.

–         Scuze, te-am folosit ca pernă – s-a înroșit.

–         Nu-ți cere scuze. Adevărul e că stăteam foarte comfortabil – îmbujorarea ei s-a mărit și totodată și zâmbetul meu. Mă încânta că era așa din cauza mea – Vom ateriza – am anunțat-o ca să se relaxeze puțin, cum am spus înainte, nu voiam să o presionez. Ea a încuviințat și și-a îndreptat scaunul, iar eu am făcut același lucru și câteva clipe mai târziu stewardesa ne-a anunțat că aterizăm.

În italia răsărea soarele când am coborât din avion. Era un vânt cam răcoros și am putut observa-o pe Bella îmbrățișându-se ca să-i fie mai cald. Asemeni mie, nici ea nu lăsase nicio jachetă în afara bagajului, așa că eram amândoi descoperiți în fața frigului dimineții. M-am apropiat de ea în timp ce mergeam și am îmbrățișat-o. Ea a tresărit și m-a privit confuză.

–         Ți-e frig – i-am spus simplu. Ea a zâmbit, mulțumindu-mi. Când am intrat în aeroport nu i-am dat drumul chiar dacă temperatura era caldă. Ea nu s-a plâns așa că nici eu nu m-am grăbit să mă îndepărtez.

Când bagajul nostru era gata ne-am îndreptat spre parcarea aeroportului. Acolo mă aștepta o mașină care fusese trimisă de la compania mea din Volterra ca să mă deplasez după cum doresc. În mașină am pornit radiatorul, încă era puțin frig, am pus niște muzică clasică ca să ne relaxăm și am condus cu toată viteza până la Volterra. Bella era foarte atentă pe fereastră.

–         Ce priveliște frumoasă – mi-a spus când ajunsesem la destinație.

–         Da, Volterra este unul din locurile mele preferate. Are un peisaj magnific. Acum că mi-am amintit, tu nu ai ieșit niciodată din țară, așa-i? – ea a încuviințat – bine, atunci când terminăm treaba  te voi duce să cunoști locurile puțin. În regulă? – ea m-a privit cu ochii doritori.

–         Serios? – eu am încuviințat – Mulțumesc! Mama mereu a vrut să vină în italia, poate de-aia mi-a pus un nume italian – ea a râs singură de gluma ei – mereu îmi spunea că atunci când voi obține un loc de muncă bun să nu ezit să-mi iau o vacanță aici și să o iau cu mine – deși se observa puțină melancolie în vocea ei, de asemenea se auzea și liniște și pace. Bella mereu a fost matură în legătură cu moartea mamei sale, mereu vorbea despre ea cu drag.

Am ajuns la hotelul în care vom sta acest weekend și am mers în apartamentul prezidențial. După ce băiatul de serviciu ne-a lăsat bagajele, i-am oferit ceva de băut Bellei. Ea a acceptat și s-a dus la marea fereastră care era în sufragerie. Privea peisajul fascinată și puteam jura că și eu aveam aceeași privire, dar nu datorită peisajului. Atenția mea se îndrepta doar asupra ei. Era așa liniștită, relaxată, părea în pace și mă mândrea că eu eram cel care cauzase într-un fel acea pace.

După ce ne-am organizat în dormitoarele noastre, ne-am făcut un duș și ne-am schimat, am chemat ca să chem room-service-ul și să luăm micul dejun înainte să plecăm la firmă.

–         Sunt niște detalii importante pe care trebuie să le știi Bella – i-am spus în timp ce mâncam. Ea a zâmbit.

–         Care sunt? Nu-mi spune că și aici există un Mike Newton și o Lauren Mallory – eu am râs.

–         Nu, mulțumesc lui Dumnezeu, nu. Dar există un Aro Volturi și fii lui Felix și Demetri.

–         Trebuie să mă feresc de ei?

–         Da și nu. Mai degrabă vreau să-i analizezi. Știu că te pricepi la asta.

–         Nu chiar. Uite ce am pățit cu James.

–         Toți facem câte-o greșeală Bella și învățăm din ele – ea mi-a zâmbit – Știu că mereu ai fost bună ca să-ți dai seama cum sunt oamenii, așa că vreau să fi cu ochii pe ei. A avut loc o deturnare de fonduri aici în Volterra și Aro este cel care administrează firmele italiene. Poate nu este chiar el, pot fi amestecați fiii lui sau frații lui Caius și Marcos. Toți fac parte din conducerile firmelor italiene, așa că poate fi oricare. În tot cazul, dacă cineva întrece măsura cu tine, anunță-mă. Nu contează cine e, știu că Felix nu obișnuieste să trateze femeile foarte bine și nu preau să ți se întâmple și ție. Așa că mă aștept să fi sinceră și amintește-ți, aici nu eși asistenta mea, ești doar prietena mea – ea a încuviințat.

După masă, am mers la firma din Volterra. Aro era surprins, se aștepta ca să vină Eleazar, nu direct eu. Dar oricum, ne-a tratat ca de obicei, cu caracteristica lui amabilitate. Bella din nou m-a surprins. De data asta a renunțat de tot la rolul de asistentă și se comporta ca prietena care era. A vorbit amabil cu Aro și am putut vedea că era tot timpul atentă la conversația noastră, analizând totul fără să dea de bănuit.

După întâlnirea mea cu Aro, am ieșit să luăm prânzul și ne-am întâlnit cu Felix, care ne-a însoțit. Nu mi-a plăcut deloc privirile care i le arunca Bellei. Nu am putut evita și instinctiv am apropiat-o pe Bella de mine ca să-i fie clar lui Felix xă nu avea nicio șansă cu ea. El mă privea arogant, ca și cum mă provoca să mă bat pentru ea, dar nu era nevoie. Incomodarea și privirea de neplăcere pe care o avea Bella când era în preajma lui Felix i-a lăsat foarte clar cine avea de pierdut.

După prânz am verificat câteva rapoarte toată după-amiaza împreună cu Aro și Bella. Ea nu s-a dezlipit de mine nici un minut, deși i-am spus că dacă dorea, putea merge la hotel, ea s-a oferit să ne ajute și fericit i-am acceptat ajutorul, orice era necesar ca să fie alături de mine. La cinci după-amiaza ne-am luat la revedere și am mers la hotel. Azi va fi o reuniune importantă cu oameni importanți pentru caritate. Deși detestam să merg la asemenea reuniuni, nu aveam de ales și îi promisesem lui Eleazar că-l voi înlocui peste tot aici în Italia și acesta era unul dintre lucrurile pe care trebuia să le facă.

Ceea ce-mi ridica moralul este că aveam să fiu cu Bella și cel puțin nu mă voi plictisi atât de mult. Majoritatea oamenilor care asistă la asemenea reuniuni o fac doar pentru a se lăuda cu banii lor. Eu detestam să merg, dar trebuia s-o fac.

La șapta eram gata și Bella a apărut într-o uluitoare rochie de noapte neagră. Era aproape până în pâmânt și îi punea în evidență doare curbele pe care le avea. Părul îl avea strâns elegant și pentru prima oară în viața mea, am văzut-o machiată. Îi stătea foarte bine, deși nu avea nevoie. Oricum, era un machiaj foarte simplu.

–         Ești frumoasă – i-am spus și ea imediat s-a înroșit. Mă așteptam la asta.

–         Mulțumesc, dar tot meritul este al lui Alice. Îți vine să crezi că mi-a lăsat o notă despre cum să mă îmbrac, machez și să mă pieptăn pentru noaptea asta? – eu am încuviințat. Într-adevăr, de la sora mea te poți aștepta la orice

–         Chiar și așa, meritul nu este al lui Alice. Dacă îți spun că ești frumoasă, este pentru că, rochia, machiajul și coafura nu au nimic de a face. Chiar și fără ele ești frumoasă – Bella a roșit din nou.

–         Mulțumesc.

–         Nu-mi mai mulțumi pentru orice – ea voia să spună ceva, dar nu am lăsat-o – Mai bine să ne grăbim sau vom întârzia.

–         De data asta nu sunt recomandări? – mi-a spus amuzată.

–         Nu, cred că nu – dar după ce m-am gândit, mi-am amintit că erau – Sau da, sunt. Dar mai mult decât recomandare este un ajutor – ea a deschis ochii surprinsă.

–         Ce trebuie să fac?

–         Când vezi că o femeie care pare de patruzeci de ani, cu părul castaniu, îmbrăcată vulgar și care se numește Heidi se apropie de mine, te implor, nu mă lăsa singur cu ea – Bella a râs – Ce este așa amuzant?

–         Este a doua oară când ai nevoie de mine ca să scapi de o femeie. Nu ți se pare amuzant? Eu ți-am cerut ajutor pentru același lucru – vorbea de James, dar chiar și așa nu părea afectată, ceea ce m-a bucurat.

–         Acum că o menționezi, ai dreptate. Dar să mergem, nu vreau să ajungem târziu și când toată lumea va fi înăuntru, să se holbeze la tine ca idioții – Bella a zâmbit și mi-a dat dreptate. Ea mai bine ca oricine mă înțelegea – Ne întoarcem devreme, nu vreau să stau mai mult decât este necesar.

–         Nu mă speria Edward. Și se spune că eu sunt cea care urăște petrecerile? – eu am zâmbit și ea a făcut același lucru.

–         Bine, cred că ne vom păzi spatele recipric.

–         Îți cer doar să nu lași pe nimeni să mă scoată la dans – mi-a cerut.

–         Nu-ți face griji Bella. Nu trebuie să mi-o ceri. Nu aveam de când să permit asta – ea m-a privit confuză dar a încuviințat. Desigur că nu o voi permite. Noaptea asta, nimeni nu se va apropia prea mult de Bella. Ne-am urcat în mașină și am pornit spre salonul unde va avea loc faimoasa reuniune de caritate.

Advertisements

26 thoughts on “Capitolul 4

 1. Oo:>:>:> Frumoosss:>
  Incepe sa devina foarte interesant:>:>
  Vreau sa vad ce se intampla la petrecere:)))
  Felix n-are nici o sansa:-j a fost geniala faza:))
  Ma intreb daca se mai intampla ceva cu James:-? Daca mai apare cumva sau nu:-? Eh oricum ar fi sper sa la sfarsit moare:)) macar sa ramana si ei linistiti:)
  Plzzzz pune cap urmator repede:o3
  Succes la next
  Te pup:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

  Like

  1. La petrecere nu-i cine știe ce…:)) Dar presimt că s-ar putea să vă placă capitolul următor. Deși la cum se termină…. S-ar putea să-mi dați cu ceva în cap numai să pun și 6-le mai repede:))
   Nu pot să spun ce s-a întâmplat/se întâmplă/se va întâmpla cu James. Aș strica surpriza;;)
   Până luni nici nu cred că mai apuc să respir la calculator, deci nu știu cât de repede voi putea să postez:D
   Pupici:*:*:*:*:*

   Like

 2. Hmm…Edward a devenit din ce in ce mai protector :>
  Si degeaba incearca Felix ,cum spune Edward ,nu are nici o sansa :)) Abia astept sa vad ce se intampla la petrecere si cum il va apara Bella pe Edward de Heidi :))
  Te roog sa-l pui cat de repede poti tu ;;) capitolul urmator :*
  Pupici :*:*:*::*

  Like

  1. Ehh… Felix e doar așa de umplutură:)) La fel ca Mike și orice alt pesonaj masculin (care o place pe Bella). O să aflați curând ce se întâmplă la petrecere;;) În câteva minute:D
   Pupici:*:*:*:*

   Like

 3. Felix baiete,esti mort daca te apropii mai mult de 1 km de Bella…la fel ca si ceilalti masculi de altfel.E superb…si stai linistita ca nu-ti dam cu nimic in cap!=)) Distractie placuta in urmatoarele zile de libertate!

  Like

 4. UUUU stii de cand astept sa se mai trezeasca si ei la realitate?! ( Adica sa isi dea si ei seama odata de sentimente ceva mai…sentimente :-j intelegi tu :))) ) Pff ce imi place de Edward si protectorul din el 8->
  Stii nu ca vreau capitolul 5 cat mai repede posibil,nu? ;;)
  Spor la tradus :*:*:*:*

  Like

  1. Da, înțeleg:)) Edward e mereu protectiv când vine vorba de Bella:)) (dar asta e adorabil la el:x )
   Păi atunci ți se va îndeplini dorința… În curând apare cap 5… Doar câteva minuțele 🙂

   Like

 5. Am venit târziu:( Probabil vrei să mă omori pentru asta, dar măcar lasă-mă să comentez.
  În primul rând, să îmi aduci şi mie o lasagna. Am auzit că acolo(fiind ţara natală) e cea mai bună.:))
  Wow. Bella a devenit extrem de apropită lui Edward. Poate iese ceva. Oricum, Felix nu are nici o şansă.
  Nu am mai auzit nimic de James. Ce s-a întâmălat cu el? A dat ortu popii?:))
  Eh, eu mă duc la next şi tu rămâi cu mulţi pupuici:*:*:*:*:*

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s