Capitolul 22

  Bella

 

Eram în locul din viziunea lui Alice. Ea aici îi văzuse pe Volturi venind, aici ne văzuse pe noi. Totuși nu mai putea spune nimic legat de cum vor decurge lucrurile. Implicarea lupilor o împiedica pe Alice să mai vadă viitorul.

Stăteam pregătiți, așteptându-i să apară. Lupii erau ascunși în pădure în spatele nostru și aveau să iasă când Volturii își vor face apariția. Nu am avut mult de așteptat. După câteva minute am văzut cum ceva se mișca în fața noastră. Vedeam pelerinele negre înaintând, ieșind pe rând din pădure. O formație ordonată, mergând cadențat și cu disciplină. Înaintau încet majoritatea privind în jos, cu capetele acoperite de glugile pelerinelor. În afară de trei dintre ei. Ei stăteau în centrul lor și conduceau grupul. Era evident cine erau liderii gărzii Volturilor. Atunci, ieșiseră și lupii din ascunzătoarea lor, amestecându-se printre noi. Când i-au văzut, Volturii i-au privit oarecum panicați și s-au oprit.

Vâzănd că eu nu mai înaintau, Carlisle s-a dus în fața noastră pentru a vorbi cu ei. Acesta era planul. Carlisle avea să vorbească și va încerca să-i facă să asculte. Apoi vor vorbi martorii și cu puțin noroc, totul se va termina aici.

–         Aro, bunul meu prieten. A trecut multă vreme de când nu ne-am mai văzut.

–         Într-adevăr, Carlisle, a trecut ceva timp. Totuși, nu înțeleg cum de un prieten de-al meu a putut încălca legea. Și să mă mai și mintă.

–         Nu te-am mințit Aro.

–         Tu le-ai spus membrilor gărzii mele că niciun vampir nu supraviețuise.

–         Nu știam dacă au supraviețuit. Ele au plecat, dar s-au îndreptat spre pâmântul celor din tribul Quillete. Într-adevăr le-am lăsat să plece pentru că nu făcuseră niciun rău familiei mele. Ele nu ne-au atacat.

–         Și cred că nu ar fi vreo problemă dacă voi vrea să verific acest lucru, nu?

–         Absolut deloc.

Carlisle se îndreptă spre el, dar Aro ridică mâna oprindu-l.

–         Aș vrea să-mi arate Edward din moment ce văd că lângă el stă chiar…

Aro se opri din vorbit când mă văzu pe mine. Se uită apoi și în direcția lui Bree și ne privi mut de uimire, aproape speriat, mai ales când o văzu pe Bree. Ce era cu el? Edward îi ignoră ieșirea și se îndreptă spre el. Când ajunse în fața lui, Aro i-a apucat mâna . Alice a avut dreptate. Aro îl voia pe Edward, deoarece gândurile tuturor erau gândurile lui. Un zâmbet scurt mi-a răsărit în colțul gurii, deoarece, el nu va afla foarte multe. Când îi dădu drumul mâinii lui Edward ne privi din nou îngrijorat. Avu un impuls să-și întoarcă privirea spre dreapta lui, dar nu a mai făcut acest lucru. Imediat, privirea lui îngrijorată fu acoperită de o mască cu un rânjet prietenos.

–         Fascinant. Crezi c-aș putea încerca și eu?

–         Nu sunt eu în măsură să-ți răspund la întrebarea asta. Ea este.

–         Așa e. Nepoliticos din partea mea. Marie? Strigă el uitându-se la mine.

Edward îmi făcu semn să mă apropii de ei. Vedeam în ochii lui că nu aveam de ales. Totuși, nu am înțeles de ce Aro mi s-a adresat cu cel de-al doilea nume al meu. Însă am înaintat și nu am mai spus nimic. Edward era și el surprins, dar ascundea asta mai bine decât mine. Când am ajuns lângă Edward, Aro vorbi.

–         Draga mea, talentul tău este incredibil. Aș vrea să verific dacă ești imună la darul meu. Îmi permiți? Mă întrebă el amabil.

Acu-i acu’. Aveam să testăm teoria lui Alice și speram din tot sufletul ca ea să aibă dreptate. Aro stătea cu mâna întinsă spre mine așteptând. Ezitând mi-am ridicat și eu mâna și mi-am pus palma în a sa. Aro închise ochii, iar apoi îi deschise surprins.

–         Uimitor. Darul tău este nemaiîntâlnit, draga mea Bella.

Imediat cum mi-a rostit numele, am prins cu colțul ochiului o mișcare. Aro mi-a dat drumul la mână și eu m-am tras lângă Edward. Am privit spre ce-mi atrăsese atenția și mai să nu icnesc de uimire. Acolo stătea… Era chiar… el. În viață. Dar ce căuta cu Volturii? Edward mă trase înapoi spre prietenii și familia noastră și nu am mai apucat să spun nimic. M-am utiat spre Bree să văd dacă ea observase, însă ea privea țintă spre Aro înspăimântată.

–         Ai văzut că nu am mințit Aro? Întrebă Carlisle.

–         Într-adevăr. Însă, protejatele tale, Carlisle, au încălcat legea. Au vânat excesiv și au ridicat niște semnale de alarmă îndreptate spre noi.

–         Nu știau ce fac. Creatoarea lor nu le-a spus nimic. Nu le-a avertizat nici pe ele, nici pe ceilalți de faptul că trebuie să aibă grijă cu vânatul.

–         Asta nu schimbă ce au făcut. Volturii nu oferă o a doua șansă. Au greșit trebuie să plătească. Mă așteptam ca tu să știi asta, Carlisle.

Despre ce tot vorbea Aro? Cum putea el să-i arate cu degetul pe Culleni pentru ceva ce chiar el a făcut? „Legea” se aplică doar pentru unii? Nu este deloc corect. Și să nu se aștepte ca eu să tac din gură văzând cum noua mea familie era trasă la răspundere pentru că au avut încredere în noi.

–         Dar au înțeles când li s-a explicat. Acum au grijă cu vânatul. În plus nici nu mai vânează oameni, ci animale.

–         Nu-mi pasă ce vânează ele acum. Îmi pasă ce au făcut înainte.

Aproape imperceptibil, Aro și-a mișcat capul ca o încuviințare. Nu i-am înțeles gestul. Dintr-odată Edward a scos un sunet sfârșit asemănător cu un țipăt și a căzut la pământ, în genunchi, chiar în fața mea, tremurând de parcă avea spasme.

–         Edward! Am îngenuncheat lângă el panicată.

–         Scutul, îmi spuse el printre dinți.

Am înțeles ce trebuia să fac și ce tocmai se întâmplase. Am vizualizat cum scutul meu se extinde și l-am întins afară din mintea mea, cuprinzându-l și pe Edward sub el. Treptat Edward s-a calmat și m-a privit zâmbind recunoscător. S-a ridicat de pe jos și a venit la mine luându-mă de mână mulțumindu-mi din priviri.

–         Bella știu că-ți cer mult, dar extinde-l mai mult. Încearcă să ne cuprinzi pe toți, mi-a spus el încet astfel încât numai eu am auzit.

Nu l-am întrebat de ce, ci doar am făcut ce mi-a spus. Edward nu mi-ar fi cerut asta dacă nu ar fi fost important și necesar.

–         Foarte bine, Bella. Funcționează! Acum Jane puterea lui Jane nu mai poate fi folosită pe nimeni.

Nu știam la cine se referea. Probabil la cineva din garda Volturilor. Ceilalți ne spuseseră că toți din garda Volturilor aveau câte un dar deosebit și periculos.

Aro ne privi când pe noi, când pe o fată blondă din garda lui, cu ochii măriți.

–         Ce se întâmplă? Întrebă Carlisle.

–         Jane încearcă să-și folosească puterile pe noi, dar sunt inutile. Bella le blochează cu scutul ei.

Atunci am simțit ceva ca o împunsătură la marginea scutului meu. Simțeam cum ceva încerca să se strcoare și să pătrundă în scutul meu. Mi-era greu să fac față și să-mi țin scutul intact. Am strâns ochii în fața efortului depus și am încercat să rezist cât mai mult.

–         Ajunge! A tunat o voce din garda Volturilor în timp ce făcea câțiva pași în față.

Am zâmbit când l-am văzut. Eram sigură că nu ne-ar fi putut abandona. Mai ales pe…

–         Diego…

Bree îl privi uimită, nevenindu-i să creadă.

___________________________________________

Iată cine a revenit în peisaj:> Surprinse?:D

De joi tot încerc să termin capitolul ăsta și să-l postez x_x. Capitolul acesta este cu dedicație. În primul rând, pentru Bianca, a cărei zi de naștere a fost joi, La mulți ani!:*:*:*. În al doilea rând, pentru toți cei care poartă numele Andrei/Andreea, La mulți ani!:*:*:*:*. Și… pentru voi toți, că doar suntem români, La mulți ani! Pentru ziua națională a României.

Da, știu… Sunt cam întârziată:)) Îmi cer scuze:)

Păi, sper că v-a plăcut capitolul. Aștept părerile voastre:)

Pupici:*:*:*:*:*:*

Succes tuturor la școală ( mai rezistați încă 3 săptămâni, doar atâta)>:D<

Advertisements

12 thoughts on “Capitolul 22

 1. Prima? :X
  Si…DA DA DA!! Diego!! :X:X
  Mamaaa ce o sa iasa aici:))
  Clar Volturi o patesc rau!
  Abia astept sa vad ce se intampla!
  Succes la next!
  Te puup!! :*:*:*:*:*:*:*:*:*

  Like

 2. A fost un capitol superb!!!
  Aro asta …imi vine sa-i smulg capul si sa-i dau foc (exact ca in film :))) pentru ca tine mortis sa le pedepseasca pe Bella si pe Bree.Si sper ca Diego sa fie inca de partea fetelor 😀
  Abia astept capitolul urmator :*
  Bafta cu scoala si la tastat 😉

  Like

 3. esti foarte foarte in intarziere!!!!!si, inca cum!!!! dar, cu toate acestea, sa spunem ca te-ai revansat… cu un asemena capitol nici nu se putea altfel… in fine, acum sunt curioasa ce se va intampla in continuare… si ce legatura e intre belal alias marie si aro… pentru ca nu stiu de ce, dar am o vaga impresie ca nu e doar din cauza lui diego….

  Like

   1. E preeaaaa draguut! Mai alea ce s-a intamplat in a doua carte. “Trebuie sa vorbesc cu shay despre ce s-a intamplat in gradina. Si in camera lui” :))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s