Capitolul 1 – Elite Way School

Capitolul 1 – Elite Way School

Din perspectiva Bellei
-Hey Bells! Să fii cuminte şi să nu încalci regulile! mi-a spus tatăl meu.
-Da, sigur! am spus zâmbind.
-Bella! Noi vorbim serios. Chiar nu vrem ca peste o săptămână să ne cheme directorul să ne spuna că iar ai făcut cine ştie ce năzbâtie!
-Sigur mamă! Vorbesc serios! Voi fi cuminte! le-am spus zâmbind cu o faţa de îngeraş incapabil de ceva nebunesc. Desigur, in realitate nu era deloc aşa. Abia aşteptam să mă lase la noul meu liceu care avea şi internat, pentru a putea să-mi fac de cap. Să nu fiu înţeleasă greşit; îmi iubeam părinţii, dar toate interdicţiile si regulile mă călcau pe nervi. Şi mă simţeam chiar bine când încălcam regulile. Cu siguranţă regulile au fost făcute pentru a fi incălcate, nu respectate.
-Bella… A vrut mama să mai zică ceva, dar am intrerupt-o repede.
-Da mamă, tată, sigur că voi fi cuminte.
-Ok, bine, te credem. Şi scuză-ne că insistăm atât, dar mereu, in prima zi promiţi că o să fii cuminte şi de fiecare dată suntem chemaţi peste o săptămână din cauză că: ba te-ai luat la bătaie cu cineva, ba nu-ţi convine ce spun profesorii şi te iei la ceartă cu ei, ba când eşti trimisă înbiroul directorului ii vorbeşti de parcă ar fi de vârsta ta, ba …
-Ohoo… Gata, ajunge, am inţeles! Mama chiar ţinea minte toate astea? Şi sunt sigură că dacă nu o intrerupeam avea de gând sa spună absolut tot ce am făcut. Deş trebuie să recunosc că ma simţeam puţin jignită când a spus că au fost chemaţi la şcoala după o săptăână. Recordul meu a fost de două zile, de la inceperea anului şcolar.
-Bine Bella, du-te. Mi-a spus mama, apoi m-a îmbrăţişat şi m-a sărutat pe frunte, apoi Charlie a făcut la fel.
Am intrat în clădirea care va fi liceul meu pentru următorul an. Asta dacă nu făceam eu din nou, nu ştiu ce năzbâtie sau nu se mutau părinţii mei, deşi ei mi-au promis că nu se vor mai muta până nu voi termina liceul. Deşi dacă vor avea treabă în alt oraş, nu cred că va fi o problem. De fapt cred că şi de asta m-au trimis la un liceu cu internat. Am tot mers pe coridor pâna am ajuns într-un loc unde trebuia să o iau în dreapta, deoarece în stânga era zona băieţilor şi am ajuns pe un hol unde erau 4 uşi. M-am uitat mai atentă şi am observat numele meu în dreptul uşii cu numărul 2. Mai erau scrise incă două nume, probabil cele ale viitoarelor mele colege de cameră, dar nu am acordat nicio atenţie. Am intrat în cameră şi nu era nimeni aşa că am putut să-mi aleg oricare dintre cele 3 paturi. Mi l-am ales pe cel de la fereastră. Am început să-mi scot hainele din valiză, când am auzit cum cineva a ciocănit in uşă.
-Intră! Bănuiam că este vreuna dintre viitoarele mele colege, dar era mama. “Oh, Doamne, te rog spune-mi că nu a venit din nou să-mi ţină morală! Te rog!”
-Bella, am venit să-ţi spun că am uitat că vei avea şi o uniformă. Şi am fost să-ţi iau câteva şi ţi le-am adus.
Ceeee???? Uniformă?? Sper că nu vorbea serios. Doar nu avea de gând să mă pună să port uniformă. Să fim serioşi, din toate şcolile şi liceele la care am fost, nicăieri nu trebuia să port uniform.
-Ce mamă?! Serios acum, tu chiar crezi că voi purta uniformă? Cred că am exagerat cu tonul pe care l-am folosit.
-Bella, draga mea, va trebui sa porţi uniforma doar în timpul orelor, iar vineri te poţi îmbrăca cu ce vrei tu! UniformaM-am dus la mama bosumflată şi am luat unul dintre umeraşele pe care le avea şi am inceput sa ma uit la uniformă. Era formată dintr-o fustă scurtă, o cravată roşie cu dungi, o cămaşă albă şi un sacou roşu, iar pe sacou şi pe cămaşă era emblema liceului “Elite Way School”. Trebuie să recunosc că nu e rea deloc.

-Ok, mulţumesc mamă!
-Bine Bella, te las să îţi aranjezi lucrurile. Ieşi pe uşă, dar nu apucase să inchidă bine uşa deoarece s-a întors înapoi. Oh, Bella, era să uit! Ţi-am luat şi orarul dacă tot am trecut pe la secretariat. Firar, orarul. Uitasem de el.
-Um… mulţumesc mamă!
Mama a plecat lăsand foaia cu orarul pe pat. Nu au trecut nici 10 secunde că iar s-a auzit din nou un ciocănit în uşă, apoi uşa s-a deschis.
-Ce mai e acum?! Am întrebat nervoasă în timp ce mă intorceam. Dar când m-am întors, am constatat că nu mama era cea care a intrat acum în cameră, ci era o fată puţin mai scundă decât mine, foarte frumoasă, cu părul tuns scurt şi aranjat în toate direcţiile. Se uita la mine cu o faţă care, clar exprima şocul. Şocul că îi vorbisem pe un asemenea ton.
-Scuze, credeam că e mama!
-Ok.. Nu-i nimic! Dar ce ţi-a făcut mama ta de merita să-I vorbeşti pe un asemenea ton? Scuze că intreb.
-O nimica toată. Doar că de dimineaţă inainte să vin în cameră, mi-a ţinut morală că să fiu cuminte, să nu încep iar ca în anii trecuţi etc. iar apoi a venit în cameră să-mi spună că va trebui să port uniformă şi când să plece, s-a întors iar ca să-mi spună că a uitat să-mi lase foaia cu orarul. Şi acum când ai venit tu credeam că iar s-a întors mama pentru că a uitat să-mi spună sau să-mi dea ceva. Apropo, eu sunt Bella.
-Eu sunt Alice! Încântată de cunoştinţă!
-Şi eu! Apoi fiecare ne-am văzut de treburile noastre şi am început să ne aranjăm lucrurile. Alice avea o grămadă de haine. Recunosc şi mie îmi plăcea să merg la shopping, dar nici chiar aşa. În timp ce îmi puneam şi eu hainele a mai intrat în cameră o blondă superbă, care sinceră să fiu nici nu ştiu ce căuta la şcoală, la cât de frumoasă era, trebuia acum să fie pe un podium şi să facă parada modei.
-Rose! ţipă Alice. În sfârşit ai ajuns! Credeam că nu mai vii! Deci ele se cunoşteau. Ei, se pare că eu nu cunosc pe nimeni din liceul ăsta, în afară de Alice! Dar ea nu se pune pentru că tocmai azi am făcut cunoştinţă cu ea.
-Hei Bella, imi întrerupse Alice şirul gândurilor, ea este Rosalie! O foarte bună prietenă! Rose ea e Bella.
Eu şi Rosalie am dat mâna şi ne-am zâmbit reciproc. Mi se păreau amândoua de treabă. Între timp eu am terminat cu aranjatul lucrurilor şi am vrut să ies din cameră, insă Alice m-a strigat.
-Bella, ai terminat?
-Da. De ce?
-Atunci, aşteaptă puţin că imediat termină şi noi.
-Ok.
În mai puţin de 10 minute Alice si Rose terminaseră.
-Bun, am terminat. Hai să mergem!
-Hmm…Unde? Am întrebat eu nesigură.
-Să mai cunoaştem şi noi liceul!
-Aha, ok. Să mergem.
Toată ziua am colindat liceul, am cunoscut săile de clasă şi încă câţiva colegi din anul meu. Am văzut şi piscine. Wow, văd că liceul ăsta e din ce în ce mai super. Chiar începea să îmi placă. Dupa ce am terminat de făcut turul liceului am mers până la bufet să ne luăm şi noi un suc. Ce bine că azi nu am avut ore. Însă de mâine incepeam orele. Ne-am terminat sucurile şi am pornit spre camera noastră. Exact când vroiam sa mergem in sectorul fetelor, din cel al băieţlor au ieşit 3 băieţi, care erau minunaţi. Unul dintre ei era solid, cu părul negru şi cu muşchii care i se vedeau pentru că purta un tricou alb mulat, puteam spune că e un pachet de muşchi, al doilea era mai puţin mai slab decât brunetul, cu părul de culoarea mierii de albine, iar ultimul era înalt şi subţire, cu păr castaniu, dezordonat. Toţi erau superbi, dar cel care mi-a atras cel mai mult atenţia era cel cu par castaniu.
-Jasper! A spus Rose şi a oftat.
-Buna Rose! Ce faci tu pe aici?
-Tu ce crezi că fac? M-au îcris părinţii la liceul ăsta pentru că aveau multă treabă. Tu?
-Acelaşi lucru ca tine! A spus dandu-şi ochii peste cap şi părea că se abţine să nu mai zică şi altceva. Cine sunt prietenele tale?
-Ele sunt Alice, a spus gesticulând cu mâna spre Alice, şi Bella, a spus arătând spre mine.
-Eu sunt Jasper. Iar ei sunt prietenii mei: Emmett şi a arătat spre brunetul musculos, iar el e Edward. Deci il chema Edward. M-am uitat la el şi m-am pierdut în ochii lui ca doua oceane, verzi ca smaraldul. Bine fetelor, noi plecăm!
-Bine! Pa tuturor!
-Pa-pa am eu şi Alice în cor.
-Pa! au zis şi băieţii şi cu asta au plecat. Noi am mers în camera noatră. Am vrut să o întreb pe Rose de unde îl cunoştea pe Jasper, dar Alice mi-a luat-o înainte.
-Cine sunt? De unde îi cunoşti? Jasper e iubitul tau?..Deşi nu prea cred pentru că nu i-ai vorbit prea fru.. Întrebările ei au venit ca o avalanşă, iar Rose a înterupt-o.
-Nu, nu e iubitul meu. E verişorul meu. Iar pe ceilalţi nu-I cunosc. Cred că acum i-a întâlnit.
-Verişrul tău e super drăguţ! Totuşi nu înţleg ceva. De ce i-ai vorbit aşa?
-Păi, vezi tu, noi nu prea ne înţlegem. Am crescut împreuna pentru că am fost obligaţi. Părinţii noştri munceau mult aşa că nu am avut încotro.
-Aha… doar atât spuse Alice şi o lăsă baltă.
Ne-am făcut câte un duş fiecare şi apoi ne-am dus la culcare, deşi era foarte devreme. Oricum azi a fost o zi plină şi epuizantă. Am adormit şi am căzut într-un somn profuns, fără vise.

Din perspectiva lui Edward

Grozav, noul liceu! De ce naiba au vrut mama şi tata să ne mutăm din Phoenix in Forks? Ce avea Forks şi nu avea Phoenix? De câte ori i-am întrebat lucrul ăsta, mi-au spus că s-au săturat de atâta aglomeraţie şi atâta poluare. Dar ce nu mai înţelegeam eu era de ce nu m-au trimis la un liceu simplu, ci la unul cu internat din Seattle. Fratele meu Emmett mergea cu mine la liceu. Nu ştiu dacă asta e de bines au de rău. Cât am stat eu sămă gândesc, nici nu mi-am dat seama că ajunsesem în faţa liceului. Am coborât din maşină şi am văzut o fată de înălţime medie şi cu un corp divin, dar stătea cu spatele, aşdar nu-I puteam vedea faţa. Din câte mi-am dat seama, se certa cu părinţii ei. Avea o voce superb, chiar şi când se certa. Nu am mai stat să-i admir frumuseţea şi m-am îndreptat spre părinţii mei.
-Mamă, tată, puteţ să-mi spuneţi şi mie ceva?
-Desigur, fiule. Ce vrei să ătii?
-De ce aţi ales tocmai liceul ăsta? De ce in Seattle şi nu în Forks?
-Fiule, noi eram foarte ocupaţi ş înainte! Dar acum cu serviciile astea noi, nu vom mai avea deloc timp să stăm pe acasă. Şi ne-am gândit că ar fi mai bine să staţi la un liceu cu internat.
La auzul cuvintelor lor, pun pariu pe pianul meu şi pe întreaga mea colecţie de Cd-uri, inclusive pe maşina mea că Emmett a gândit: “Puteam foarte bine să stăm şi acasă. Daca ei nu prea erau acasă puteam să dăm mai multe petreceri”. Şi nu mă cheamă pe mine Edward dacă nu au fost exact astea cuvintele lui.
-Mamă?…dar maşina mea?
-Nu-ţi face griji dragule. Am vorbit cu directorul şi pot să-ţi aduc maşina şi o să stea în parcarea liceului.
-Ok, mersi mamă! M-am îndreptat spre ea şi am luat-o în braţe, dându-i un sărut pe obraz. Emmett a făcut la fel şi am vrut să plecă spre liceu, insă mama ne-a strigat şi ne-am întors.
-Era cât pe-aci să uit! Vedeţi că în bagaje v-am pus şi uniformele, aveţi câte trei pentru fiecare. Şi aici aveţi orarul. Ne spuse înmânându-ne o hâtie. La revedere dragii mei!
-La revedere!
-Pa! Să fiţ cuminţi, ne spuse tata pe un ton glumeţ. Apoi s-au suit în maşnă şi au plecat.
-Deci pe unde o luăm acum?
-Vezi uşa aia mare, iar deasupra unde scrie “INTRARE”? A dat din cap în semn că da. Ei bine, pe acolo trebuie să o luăm. A mormăit ceva de neîţeles şi s-a îndreptat spre intrare. La un moment dat a trebuit să o luăm în stânga. Am ajuns la camera noastră, iar când am intrat, am observat că acolo mai era un băiat.
-Bună! Voi trebuie să fiţi Edward şi Emmett. Eu sunt Jasper!
-Bună! Da, noi suntem. Eu sunt Edward, iar el e fratele meu Emmett. Încantat de cunoştinţă.
Ne-am aranjat lucrurile şi fiecare ne-am ales patul care va fi al nostru. Al meu era chiar lângă uşă. Când toţi am terminat de pus lucrurile fiecăruia la locul lui, Jasper a venit cu idea că ar trebui să mergem şi noi să vedem împrejurimile. Fix când am ieşit din sectorul băieţilor am dat nas în nas cu trei fete. Una era blondă şi trebuie să recunosc că arăta bine. A doua era mai micuţă, semăna mai de grabă cu un spiriduş. Iar a treia…a treia mi se părea cunoscută. Corpul ei, părul ei… da, era fata de azi dimineaţă, care se certa cu părinţii ei. M-am uitat mai bine la ea. Era foarte frumoasă, chiar mai frumoasă decât blondă. Iar ochii ei… ochii ei erau de un ciocolatiu profund; erau atât de adânci şi pătrunzători.
-Jasper! A spus blonda, apoi a oftat.
-Buna Rose! Ce faci tu pe aici?
-Tu ce crezi că fac? M-au îcris părinţii la liceul ăsta pentru că aveau multă treabă. Tu?
-Acelaşi lucru ca tine! Cine sunt prietenele tale?
-Ele sunt Alice, a spus indicând cu mâna spre fata ce semăna cu un spiriduş, şi Bella.
Bella… un nume frumos. Chiar o caracteriza la cât era de frumoasă.
-Eu sunt Jasper. Iar ei sunt prietenii mei: Emmett şi a arătat spre fratele meu, iar el e Edward. Când Jaspe mi-a spus numele, parcă am observant-o pe Bella că se uita la mine. Bine fetelor, noi plecăm!
-Bine! Pa tuturor!
-Pa-pa au spus Bella şi Alice în cor.
-Pa! şi cu asta am plecat.
-Hei, tipule. De unde o cunoşti pe blonda aia super? Emmett mai avea puţin şi saliva.
-Păi ea e verişoara mea. Dar nu prea ne înţelegem. Asta explica şi tonul pe care iş vorbeau ci doi.
Nu am mai continuat cu discuţia despre fete şi ne-am continuat drumul.
După o ora jumate am terminat turul întregului liceu. Trebuie să recunosc că arăta bine. Era chiar frumos. Puteam să mă obişnuisc cu gândul că aici voi învăţa înurmătorii doi ani. Sau cel puţin aşa au spus Esme ş Carlisle. Se pare că şi Emmett era încântat de liceul ăsta.
Am mers în camera noastră şi ne-am culcat. Mâine începeau orele şi presimt că avea să fie o zi foarte lungă. Gata cu vacanţa!

_____________________________________________

ok…primul capitol..recunosc că imi doream să fie mai lung..dar deh…ce să-i fac? sper să vă placă..va rog să-mi spuneţi unde am greşit şi dacă sunt multe greşeli, imi cer scuze!

Capitolul următor –>

Advertisements

41 thoughts on “Capitolul 1 – Elite Way School

 1. yupy…… prima 😀 mda. jtiu ….. m-apuca 😀
  ma bucur extrem de mult ca scri un fik shy unul chiar genial….. imi place ideea.. shy comportamentul personajelor… plus ca ideea unei Belle rebele e captvanta….. chiar scri bine.. foare bine….. adik imi place cum conturezi imaginle shy detaliile…. de asemenea ador faptul ca scri din perspectiva amandurora….

  chiar imi place shy de abia ajtept continuarea…. cat despre greseli ….. nu-ti face griji….. orivcine mai greseste….. 😀

  spor la scris shy la sch :X

  Like

   1. yey…primu meu comm:X:X…n-ai idee cat de fericita am fost cand am vazut ca am un comentariu, dar mai ales cand l-am citit.
    multumesc mult pentru incurajari si urari! si tie succes atat la scris, cat si la scoala!:*:*:*

    Like

 2. Bine, tu! Ma, ce sa zic, ma asteptam sa fii mai varza(cum esti tu de obicei) [greselile de punctuatie, “bine, draga, noi plecam”..stii u] , dar e ok! Chiar foarte bine!Bravo!Astept capitolul 2 .. si hai pa ca ma duc sa ma uit la badea..

  Like

 3. In sfarsit am terminat si yo de citit :)) scz de amanare… pay c sa zic e marfa, chiar mult mai marfa decat ma asteptam 😛 ai cateva greseli ( ai mancat litere, nu ai pus unele virgule unde trebuie), dar asa e la inceput :). Personajele le-ai descris bn fizic ,astept si personalitatea lor sa le decrii la fel ( nu ma refer numai la Edward si Bella 😉 )si cam atat … mult spor in continuare si o sa ma apuc de citit si cap. 2…imediat …. :))))

  Like

  1. de marti tot zici ca citesti:)). pai ma bucur ca ti-a placut si am incercat in cap 2 sa nu mai fac atat de multe greseli:) si mai tarziu putin apare si partea a 2-a a cap 2:)

   Like

 4. hey:)..am gasit si eu fanficul si imi pare bine ..e super..imi place ideia ta:x..
  Rebelde..hmm…mi-au placut si mie ..stii tu telenovela ai..si chiar muzica lor e faina..au melodii dragutze:)..
  in conluzie ..e o idei originala..:)..si acuma ma pun sa citesc si next-ul:):D

  Like

 5. ahhh este foarte interesant..si dragut ficul…imi aplce foarte mult cum conturezi..si cum faci totul ..sper adik ..sper doar ca nu o sa faci asa mereu adik din punctul de vedere a lui bella si dupa din punctul de vedere a lui Eddy cua celeasi replici numia cu ..ganduri diferite..:D…anywaye ste foarte tare ficul ..imi place mult cum te explrimi si cum imbini…deci cred ca ..hmmme bine ca nu m-am uitat la RBD…ahh si nu , nu sunt o ciudatenie daca nu m-am uitat la RBD ..plus ca..:))..am un avantaj ..pot s am bucur de poveste..:D..anyway imi aplce mult..so succes..si spor la treaba..si like always pwwp:*:*:*

  Like

  1. ma bucur ca ti se pare interesant:)…si oricum nu o sa fie chiar ca in rebelde…adik sa fac rebelde cu personajele din twilight, acceasi actiune, aceleasi intamplari etc. doar m-am inspirat din rebelde:d…si in legatura cu cap…stai lin ca nu o sa le fac pe toate asa…si crede-ma cel mai plictisitor lucru mi s-a parut ca trebuie sa ma repet, avand in vedere k nu-mi place sa ma repet cand spun ceva:), in alta ordine de idei ms mult pentru comm:*:*:* si sper sa iti placa si pe parcurs. Kisses:*:*:*

   Like

 6. imi place:X
  e interesant
  abia astept sa vad cum decurge relatia lor:X:X
  si Bella e un fel de Roberta?:))
  mi-a placut mult Rebelde si ma bucur ca scrii fanficul asta
  desii ideile sunt ale tale,originale
  :X

  Like

 7. e interesant…
  Si stiu de unde e idee… serialul mi-a schimbat intr-o oarecare masura viata, am fost bagata la internata pentru ca zi de zi eram chemata la directoare in cab… asa ca totul e fantastic…
  :DDDDDDDDD

  Like

 8. da…cum ziceam[ma apuc de cititi in week-end:))), da nu prea imi place sa ma tin de cuvat, ma rog sa nu incep caracterizarea mea:)] am citit primul capitol pentru ca am avut foarte putin timp la dispozitie si plus ca eram foarte curioasa:)
  Si acum sa revenim la oile noastre, primul capitol e foarte interesant, m-a tinut pe jar si deabea astept sa mai prin o jumatate de ora libera ca sa pot sa mai citesc:)
  Oricum ii super tare capitolul si vreau sa ma pun sa citesc si restu…cand termina imi mai scriu si eu parerea:)
  Succes in continoare:)
  Kiss and hug :):*:x Luyzutza
  PS:scuzati-mi evenutalele greseli, da’ tastatura nu prea mai tine cu mine, are motivele ei:))

  Like

  1. a si ca sa nu credeti ca sunt neserioasa nu ma tin de cuvant in situatile in care nu-mi convin da’ de obicei fac numai ce-mi place, da’ imi fine, nu conteaza:)

   Like

 9. Huh, ce comportament.. intrigant au Bella, Edward, Alice, Rose si Em. Gata de sotii si prostii. :))
  E un capitol genial. 😡
  Sunt cateva greselute, dar e foarte frumos scris, si contine si diactrice. E foarte placut la citire. 😀
  Good job!

  Like

 10. uuuu…
  Bella rebela…:>>:)
  ce ne pregatesti?
  altceva decat oameni buni
  imi place ca le-ai schimbat comportamentul…
  oke ma duc la nextul:D

  Like

 11. e un fic chiar fabulos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bravo tie se pare ca esti………………………SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  1. de fapt iniţial am pornit pe ideea ca bella să fie un fel de roberta, dar după am zis să o las baltă:D în legătură cu alice şi tanya, nici nu m-am gândit la asta:D

   Like

 12. Imi place ideea ta de fic . Mai ales ca am urmarit si eu RBD , si vad ca Bella e maio mult stilul lui Rebeca ( parca asa o chema pe Dulce , nu ? )Iar Edward ar trebui sa fie Diego ?

  Like

 13. Woww… e minunat!!!
  Poat sa spun cu mana pe inima si invaluita in rusine ca nu am vazut RBD :-ss
  Oricum ficul e extrem de frumos si daca celelalte capitole vor fi ca primul …fara cuvinte.
  Eu ma duc la capitolul 2 :X Abia astept sa citesc tot ficul !!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s