5. Dragoste la prima vedere

Capitolul 5 – Dragoste la prima vedere


BellaPOV

Au trecut 2 luni de când lucram la firmă. Avansasem chiar foarte mult, lucru care l-a bucurat pe Carlisle şi mi-a spus de nenumărate ori că se bucură că a ales decizia de a-mi da o şansă.

Eu şi Edward căutam să ne documentăm cât mai mult pentru a găsi o soluţie la cazul doamnei Andrews şi toate eforturile noastre, nu au fost în zadar. În scurt timp, Edward se va prezenta la proces, ca avocatul doamnei Andrews. Datorită progresului lui Edward, Carlisle îi mai dăduse un caz. De data asta era vorba despre o fată cu câţiva ani mai mică decât mine, căreia profesorul ei îi făcuse avansuri, chiar aproape o violase şi deşi ea a depus plângere, nu a rezolvat nimic aşa că au ajuns la tribunal.

Edward încerca de fiecare dată să pară fericit, însă ştiam că după masca asta se ascunde un om cu un vis foarte mare. Şi chiar nu îl înţelegeam. Nu puteam să înţeleg de ce nu lupta pentru a face ceea ce-i place. Am încercat de mai multe ori să aduc subiectul în discuţie, însă facea tot posibilul să tot întoarcă discuţia, până uitam scopul meu iniţial.

Făcusem cunoştinţă şi cu familia lui Edward. Şi avea o familie chiar numeroasă şi cel mai important unită. Cu Emmett, fratele lui Edward, am făcut cunoştinţă mai devreme, pentru că lucra şi el la firmă, dar pe restul membrilor familiei lui, i-am cunoscut pe parcurs ce ei mai veneau pe la firma. Cu Alice mă împrietenisem foarte repede. Era imposibil să nu o placi. Era prietena perfectă şi se comporta cu mine foarte frumos, chiar simţeam că era sinceră cu mine. Şi asta mă bucura foarte mult, pentru că în sfârşit puteam avea şi eu o prietenă adevărată.

În ultimele 2 luni s-au întâmplat foarte multe lucruri, printre care şi cel că eu acum sunt împreună cu Jake, fapt care i-a bucurat enorm de mult pe părinţii noştrii. Totul a început de când ne-am reîntâlnit. De atunci am continuat să tot ieşim împreună, până în ziua când Jake mi-a spus că mă iubeşte, dar nu ca pe o prietenă sau ca pe o soră, ci mai mult, iar eu nu am stat să mă gândesc de doua ori şi am acceptat să fim împreună. Adevărul e că îl iubeam foarte mult pe Jake, deşi uneori aveam dubii în legătură cu dragostea ce i-o purtam. Dubii, în sens că de multe ori simţeam că îl iubesc ca pe un frate, nu aşa cum mă iubeşte el. Dar îndoiala aceasta mereu dispărea din sufletul meu în momentul când eram la el în braţe.

În momentul de faţă, eram la frimă şi aşteptam pauza de masă. De dimineaţă nu am avut timp să mănânc nimic şi toată ziua a fost revoluţie în maţele mele care implorau să le dau de mâncare.

„But she wears short skirts, i wear t-shirts
She’s cheer captain and i’m on the bleachers
Dreamin’ ’bout the the day when you wake up and find
That what you’re lookin’ for has been here the whole time.
If you could see that i’m the one who understands you
Been here all along so why can’t you see
You belong with me, you belong with me”

M-am uitat pe ecranul telefonului şi se pare că cel care mă sunase era Jake.

-Alo?

-Ce face cea mai perfectă fată din Univers?

-Oh Jake, termină!

-Ce?! Nu am voie să fiu sincer cu iubita mea?

Nu am spus nimic.

-Şi deci, ce faci?

-Aştept pauza de masă. Stomacul meu cere de mâncare.

-Tu chiar mînânci?

-Da… Ce vrei să spui cu asta?

-Nimic! Ce zici, vrei să mâncăm împreună? Trec eu să te iau. Tocmai mi-am cumpărat o motocicletă. Nu vrei să ne plimbăm astăzi? Promit că vei fi în siguranţă, pentru că deja ştiu ce gândeşti.

-În cazul ăsta, da vreau!

-Wow! Bella asta nu e Bella mea. Ea nu ar fi acceptat ceva aşa „periculos” atât de repede.

-Hey!!! Mă simt jignită.

-Scuze iubito! Hai că vin imediat la tine. Ne vedem în curând. Multe săruturi şi îmbrăţişări. Te iubesc.

-Şi eu te iubesc Jake!

Am închis telefonul şi am început să îmi strâng lucrurile ca să pot merge să mă întâlnesc cu Jake. Oare ce a vrut să spună cu „Tu chiar mănânci”? Hmm… Nu mai contează. Eram gata de plecare, când am auzit vocea lui Edward strigându-mă, aşa că m-am întors să aflu ce vrea.

-Da Edward, ce s-a întâmplat?

-Nimic, doar vroiam să te întreb dacă vrei să mergem să mâncăm împreuna. Ce zici?

-Um.. Edward, nu pot pentru că mă duc cu Jake. Scuze, dar am vorbit deja cu el. În plus cred că deja este aici şi mă aşteaptă.

La auzul vorbelor mele, o mică cută îşi făcu apariţia între sprâncenele lui.

-Jake?! Cine e Jake? Întrebă el în timp ce cuta dintre sprâncenele lui se adâncea mai mult.

-Jake este…um…iubitul meu.

-Aha. Ok.

Pentru un moment nu a mai spus nimic, dar apoi a continuat:

-Şi acum te duceai în parcare?

-Da.

-Atunci, hai că vin şi eu cu tine.

JacobPOV

Acum o aşteptam pe Bella în parcare. Bella era fata perfectă pentru oricine, dar nu şi pentru mine, care stăteam cu ea doar pentru că nu am fost cu întreg la cap pentru un moment.

Eu o iubeam pe Bella doar ca pe o soră. Nu ştiu ce a fost în capul meu când am crezut că e mai mult de atât. Când îi spuneam „Te iubesc” era din inimă, dar era pentru Bella sora mea, nu pentru Bella iubita mea.

Acum  era deja prea târziu. Bella mă iubea şi dacă îi spuneam adevărul, o răneam. Ultimul lucru pe care îl vroiam era ca Bella să sufere.

Gândurile mi-au fost întrerupte de vocea Bellei.

-Jake! Ce faci?

-Te aşteptam.

Acum că m-am uitat mai atent, am putut observa că era în compania unui tip cam la fel de înalt ca mine, cu părul dezordonat şi foarte bine îmbrăcat.

-Jake, el e Edward, Edward, el e Jake.

Ne-a făcut Bella cunoştinţă. Deci el era Edward, cel de care Bella mi-a vorbit atât. Eu şi Edward am dat mâna, însă Edward se uita la mine foarte urât. Ce naiba e cu el? Abia ne-am cunoscut şi deja mă urăşte. Doar nu… Se pare că tipului ăsta îi cam plăcea de Bella. Desigur asta era doar o presupunere, dar nu găsesc alt motiv pentru care el nu mă suportă deşi abia m-a cunoscut.

-Încântat de cunoştinţă. Am spus eu vrând să fiu politicos.

-De asemenea. Eu am plecat. Pa Jake.

-Pa Edward.

-Hai Bella urcă.

-Nu sunt chiar aşa de sigură.

-Bella, puţină încredere. Totuşi mă jigneşti.

Nu a mai comentat nimic şi s-a urcat pe motocicletă în spatele meu. Ne-am plimbat puţin, apoi am mers la un restaurant din apropiere. A venit o fată a cărei voci semăna cu un clinchet de clopoţei pentru a ne întreba ce dorim să comandăm. Când m-am uitat mai atent la ea, am rămas cu gura căscată. Şi la prorpiu şi la figurat. Dacă vocea ei mi s-a părut de încântătoare, acum eram sigur că am murit şi am ajuns în rai, alături de cel mai frumos înger. Frumuseţea ei era incomparabilă. Forma feţei ei, ochii ei albaştrii, părul ei lung, buclat, iar buzele… Buzele ce mă îndeamnă într-una să le sărut.

STOP! Trebuia să mă opresc, doar că nu puteam.

Între timp am comandat, iar fata al cărui nume nici măcar nu îl ştiam venise cu comanda noastră. Bella îmi spunea ceva, dar eu nu eram atent; eram mult prea ocupat să mă gândesc la îngerul pe care tocmai l-am întâlnit.

Gata! Nu mă mai gândesc la ea. Sau cel puţin încerc să fac asta. Bella nu merită una ca asta.

Am mai mers şi într-un parc, apoi am condus-o pe Bella înapoi la firmă, însă o parte din mintea mea nu înceta să se gândească la acea fată. Poate mi-o fi pus ceva în mâncare. Neah… Nu pare genul de persoană şi în plus eram în starea asta din momentul în care am cunoscut-o, nu din momentul de când am mâncat. Vroiam să o văd şi asta acum. Vroiam să o ţin în braţe, să îi şoptesc cuvinte de dragoste, să o umplu de săruturi.

Ce se întâmplă cu mine? Cuvinte de dragoste? Săruturi? Vorbesc de parcă aş fi îndrăgostit şi nu sunt. Sau sunt?

Îndrăgostit sau nu, e clar că ceva se întâmplă cu mine. Şi chiar îmi place ce mi se întâmplă. E oficial. Am înnebunit mai rău. Cum să îmi placă că se întămplă cu mine ceva ce nu înţeleg?

Eu cred că eşti doar îndrăgostit. Îmi spuse o voce din capul meu. Şi avea dreptate. Ştiu că părea nebunesc faptul că m-am îndrăgostit de o fată depsre care nu ştiu absolut nimic, dar tot ceea ce ştiu este ceea ce simt. Şi simt că ea îmi aparţine mie şi eu ei. Voi afla totul despre ea. Dar Bella? Ea nu merita aşa ceva. Ştiu! Voi aştepta o perioadă de timp pentru ai spune decizia mea. Sper să nu îi fac rău. Totuşi, Bella e sora pe care nu am avut-o niciodată.

Mă simîţeam ca un nimic. Din cauză că eu  şi Bella eram înpreună, nu puteam nici măcar să vorbesc cu acea fată. Adică puteam, dar eram conştient de faptul că nu puteam rezista doar să vorbesc şi că mi se vor aprinde călcâiele mai mult.

Oficial, sunt un idiot! Ba chiar unul cu diploma.


BreePOV

În viaţa mea nu am mai înt’lnit pe cineva care să mă facă să mă simt aşa. Din clipa în care l-am văzut , am simţit cum mă rupeam de lumea mea şi mă leg de a lui. Asta era o iubire imposibilă, deşi pentru un moemnt mi s-a părut că şi el vroia să fie cu mine. Desigur asta era doar în mintea mea. Oricum chiar dacă ar vrea şi el asta, nu puteam fi împreună, deoarece ne împiedică multe. În primul rând era prietena lui care era foarte frumoasă şi în plus el o iubea, cel puţin aşa reieşea din modul în care se comporta cu ea. Mai era şi faptul că el era foarte mare. Eu aveam doar 15 ani, iar el avea cel puţin 23 de ani.

Acum era ora plecării. Când or fi trecut aşa repede timpul? Probabil aşa trece timpul pentru cei îndrăgostiţi, gândindu-se la persoana iubită, nici nu-şi dau seama cum trece timpul pe lângă ei.

Îmi doream foarte mult să îl revăd. Nu-mi păsa dacă era cu prietena lui sau singur, speram doar să-l văd din nou.

Eram conştientă că nu era o iubire sănătoasă şi că voi avea de suferit, dar nu-mi păsa.

______________________________________________________________

Sper să vă placă:). Am încercat să mă grăbesc, dar nici chiar tras de păr nu vroiam să fie. Eu una sper să vă placă:d. Aştept comentariile voastre:).

 

Capitolul următor –>

Advertisements

28 thoughts on “5. Dragoste la prima vedere

 1. Şi era să uit! Nu mă înjuraţi prea mult pentru faza cu diploma, doar că din moment ce el a zis că e un idiot cu diploma, am căutat o imagine:d.
  Cred că până mâine dimineaţă mai îmi aduc aminte că am uitat încă ceva.

  Like

 2. este..um. excelent, minunat, beest, mai e nevoie?:D
  ce bine ca a aaparut Bree, acum Eddie o sa poata sa fie cu Bella:x
  de abia astept sa vad ce se intampla :> , o sa se cam complice lucrurile din cate se vede 🙂
  succes in continuare >:D< :*

  <#

  Like

 3. waw!!!e superb!!!!!!!!!!!!!!
  imi place diploma…:))…
  si jake a fost tare amuzant:D:D
  of…de ce numai atat?
  e cam putintel…
  vreau mai mult!!!!!!!!!!!!!!!!!
  astept next!!!!!!!!

  Like

 4. e minunat capitolul :X
  edward e indragostit de bella :X iar ea e cu jake :(iar ei se iubesc ca frati :))
  putea sa fie situatia mai complicata de atat :)) da 😛 a aparut si bree 🙂 daca ma gandesc mai bine ea ar fi rezolvarea 🙂
  imi place diploma :)) :))
  de abia astept continuarea:X
  spor la scris>:D<:*

  Like

 5. wow… diploma e superba…
  Edward e indragostit de Bella, iar Jake de Bree… asa ca trebuie de trecut la actiune… pentru ca toti sa fie fericititi… 🙂
  Capitolul e foarte frumos si imi place… 🙂

  Like

 6. omg:X
  cat am astept cap:D:D
  e superb:X
  deci jake o iubeste ca ep o sora:|
  si edward e gelos:>
  si bella e confuza:))
  si jake e idiot cu diploma [prea tare faza]:))
  si bree..ce sa zik..e mica:-j
  sunt curioasa ce se intampla in cont:X
  multa inspiratie>:D<
  Paste fericit!!

  Like

 7. ce bine ca Jacop sia dat seama ca o iubeste pe Bella ca pe o sora…
  uhhh mi-ai luat o piatra de pe inima nu vroiam ca el sa intervina in relatia lui edward cu bella
  astept momentul cand va vb cu ea :D:D:D:D sper sa fie repede 😀
  si poate vreo scena cat mai apropriata cu un sarut dintre bella su edwar??? ;;)

  Like

 8. love ii!mai ales acum cand Jacob s-a indragostit…
  sper sa fie fericit…
  abea ast sa vad ce se intampla in continuare
  sper ca Jacob sa isi faca curaj sa ii spuna Bellei ca s-a indragostit
  scrii minunat!
  bafta la scris
  kisses&hugs

  Like

 9. nu ai timp sau te-ai lasat de fic de nu mai scri?adica nu ai mai postat de peste o luna
  macar puteai sa anunti si tu pe blog ca nu poti sa scri din motivul X,pt ca mie chiar imi place ideea ta si vreau sa citesc continuarea

  Like

  1. Nu m-am lasat de fic, Doamne fereste! Doar ca nu mai am timp si de scoala si pentru ficuri. Si sincera sa fiu, in ultimul timp am avut probleme cu calculatorul, iar acum mi-am reinstalat Windows-ul si trebuie sa instalez toate Driver-ele si nu e ceva chiar atat de usor. Voi incerca sa public mai repede capitolul urmator, dar nu dau o data fixa. Imi cer scuze!

   Like

 10. avand in vedere ca a venit vacanta de ce nu mai scrii si tu ceva
  pe bune zici ca l-ai abandonat:(
  da ma rog e fic tau e treaba ta
  daca mai continui mult asa nu o sa mai ai cititori

  Like

 11. deci era sa mor cand am citit si am
  aflat ca bella si jack sunt impreuna
  dar mam linistit cand am aflat ca nu
  sunt cu adevarat indragostiti unul
  de altul.dar nu crezi ca e o diferenta
  cam mare zde varsta ?adik 15 iar el
  23????? in fine nu conteaza mie mia
  placut enorm.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s