Capitolul 12 – Gelozie

Capitolul 12 – Gelozie

 

 

Din perspectiva lui Edward

 

“Rah-rah-ah-ah-ah!

Mum-mum-mum-mum-mah!

rah rah-oo-la-la!

Want your bad romance

Rah-rah-ah-ah-ah!

Mum-mum-mum-mum-mah!

GaGa-oo-la-la!

Want your bad romance

I want your ugly

I want your disease

I want your everything

As long as it’s free

I want your love

Love-love-love

I want your love”

-EMMETT! Esti surd? Opreste alarma aia idioata. Vreau sa dorm!

Nimic! Emmett sforaia in continuare si alarma de la telefon tot nu se oprea. M-am ridicat din pat si m-am indreptat spre patul lui Emmett. I-am luat telefonul si l-am aruncat in celalalt colt al camerei. Cum a facut contact cu peretele, am vazut partile din telefon cum se imprastiau in toata camera. Ehh.. Macar asa a tacut.

-Ce s-a intamplat? Intreba un Emmett somnoros si nervos ca cineva i-a stricat somnul de frumusete.

-Nimic important.

-Unde e telefonul meu?

-Pe aici pe undeva, facut bucati.

-Ce? Ce s-a intamplat cu telefonul meu? Intreba el urland cat il tineau plamanii. Chiar credeam ca o sa raman fara timpane.

-Nu e vina mea. Tu esti singurul vinovat ca ai pus alarma aia idioata si nu te mai trezeai sa o opresti.

-Si asta e motiv sa-mi arunci telefonul? Idiotule! Puteai macar sa o opresti pur si simplu.

Emmett arata foarte rau. Mai ca vroia sa-mi rupa capul de pe umeri sis a joace football cu el. Ce naiba? Era doar un telefon. Brusc, amintirea m-a lovit. Acum mi-am adus aminte de ce tinea Emmett atat de mult la telefonul lui. Era primul lucru cumparat din banii lui. Era si normal sa fie nervos.

-Em… Imi pare rau! Deci chiar nu a fost intentia mea sa iti stric telefonul. Doar ca am actionat la nervi.

Nu mi-a spus nimic. Daca nu va mai vorbi cu mine un timp indelungat, il voi intelege.

-Nu e nimic. Scuze si eu ca am urlat la tine.

-Poate il mai putem salva. Totusi nu cred ca au sarit toate din el. In mod sigur au sarit bateria si carcasa. In cel mai rau caz si tastatura. Nu cred ca a fost mai mult de atat.

-Merita sa incercam.

Din fericire am avut dreptate. Nu provocasem prea mari stricaciuni telefonului si inca functiona.

Dupa ce am reparat telefonul lui Emmett, mi-am facut un dus, m-am spalat pe dinti si m-am imbracat cu uniforma. In mai putin de 30 de minute eram toti 4 gata.

-Eu ma duc sa o astept pe Rose.

-Si eu pe Alice.

-Atunci, vin si eu cu voi sa o astept pe Tanya.

-Tu ce o sa faci Edward?

Daca esti destept, o sa te duci si tu.

Ce vrei sa spui cu asta? Cum adica, daca sunt destept ma voi duce si eu cu ei?

Greu te mai prinzi. Ieri ai facut un pariu, iti aduci aminte? Acum ar fi o ocazie sa te mai apropii de Bella. Acum te-am lamurit cap sec?

Oh… Asta. Nu ma mai face cap sec!

Eu nu te-am facut cap sec, ci doar ti-am reamintit ca esti unul.

Of… Nu ma mai cert cu tine. Ca si asa cred ca se uita Emmett, Jaseper si Jacob la mine, ca vitelul la poarta 9.

Sau ca la un nebun care se cearta cu vocea lui interioara.

Du-te dracu si lasa-ma o data in pace. Devii stresanta de la un timp, sau stresant nici nu stiu cum se spune. Esti o voce, deci ar trebui sa fii la feminin, dar apartii unui baiat, deci ar trebui sa fii la masculin. Mai bine la neutru. Adica la singular masculin si la plural feminin. E bine asa?

Nu stiu. Faci cum vrei. Tot batut in cap esti. Chiar nu stiu cu ce-am gresit de am nimerit sa fiu vocea interioara a unui orb care nu vrea sa accepte ca iubeste pe cineva care, dupa spusele lui, uraste acea persoana. Acum raspunde-le baietilor. Nu mi-ar conveni sa stau inchis cu tine la balamuc pentru restul vietii.

Ce ai zis? Ca iubesc? Pe cine? Doar nu vrei sa insinuezi ca pe Bella!!!

Pa! Raspunde-le baietilor, nu te mai certa cu tine.

Esti imposibil/a. Cand trebuie sa vorbesti, nu o faci.

Totusi avea dreptate. Nu mai puteam sta aici sa ma cert cu vocea subconstientului meu. Oare cat timp am stat ca un tampit fara sa spun nimic?

-Hai ca vin si eu cu voi.

-In sfarsit ai raspuns. Credeam ca esti posedat.

-Neah… Doar ma gandeam la ceva.

-Cum spui tu. Hai mai repede. Nu vreau sa se supere Rosie ca asteapta.

Am mers in fata camerei fetelor. Dar langa camera lor se afla si camera lui Lauren, Jessica si Angela. Cum ma vazu, Lauren incepu sa chitaie de fericire si se indrepta spre mine.

-Oh, Edward, ai venit la mine. Ce dragut din partea ta. Stiam eu ca nu poti sta departe de mine.

Nici nu a terminat ce avea de zis ca mi-a sarit la gat si statea atarnata de mine. Se pare ca ghinionul ma urmarea azi. Fix in momentul cand Lauren se agatase de mine, fetele au iesit din camera, Bella fiind in fruntea lor. Ea a vazut cel mai bine scena. La dracu sa ma ia cu tot cu ghinionul meu. Cum se presupune ca as mai reusi acum sa o cuceresc pe Bella?

Nu stiu prostule, dar ia tarfa aia care sta cocotata pe tine si da-o jos.

Ehh… Se pare ca e buna si vocea asta de ceva, nu doar de a ma stresa pe mine.

Am dat-o jos pe Lauren cat de politicos am putut, stapanindu-ma sa nu-i dau si o palma.

-Lauren, credeam ca am fost destul de clar ultima oara. Lasa-ma naiba in pace. Nu am fost, nu sunt si nici nu voi fi vreodata interesat de tine. E clar? Sau trebuie sa mai caut si alte dialecte ca sa intelegi tu?

-Of, iubire, nu trebuie sa faci chiar asa. Am inteles.

-Nu cred ca ai inteles din moment ce mi-ai zis cum mi-ai zis. Uite, iti propun un targ. Imagineaza-ti ca nu mai exist. Gandeste-te ca m-am mutat din liceu sau nu stiu ca sunt pe acelasi continent cu tine.

-Pai daca nu mai suntem pe acelasi continent, cum ne mai distram si noi? inteba ea pe o voce ce se vroia a fi seducatoare, in timp te se apropie de mine si cu degetul ei desena mici cerculete pe abdomenul meu.

Mi se intorcea stomacul pe dos, mi-era si scara de tarfa asta.

-Vad ca nu intelegi, chiar daca ti-as explica in toate limbile existente. Hai sa mergem la clasa! Am spus eu indreptandu-mi privirea spre prietenii mei. Fata Bellei era de nedescris. Arata de parca ar vrea sa-I rupa capul lui Lauren, arata de parca ar fi… GELOASA?!?!

Hmm… Oare oi fi baut eu ceva azi noapte si mi se pare mie asta, sau Bella e chiar geloasa.

Mda… Probabil prima varianta. Slabe sanse ca Bella sa fie geloasa pe o fata care se apropia de mine. La urma urmei ca sa fii gelos, trebuie mai intai sa-ti placa persoana respective, iar Bella nu prea ma suporta, deci discutia in legatura cu gelozia iese din discutie.

Am mers in clasa si m-am asezat la locul meu obisnuit de langa Bella.

Ma gandeam la intrebarea care roia prin capul meu de ieri. “Ce naiba a fost in capul meu cand am acceptat pariu?”. Chiar nu gaseam niciun raspuns plauzibil. A o cuceri pe Bella era o batalie pierduta inainte de a fi inceputa. Si daca era in joc orice altceva in afara de pianul meu, renuntam. Dar pun pariu ca Emmett a bagat in joc pianul meu special ca sa nu renunt eu Ce frate bun mai am si eu.

-Hei Bella, pot vorbi o clipa cu tine?

-Sigur Mike, despre ce e vorba?

-Pai, stii… Ma intrebam… Adica se apropie balul si ai vrea sa fii partenera mea la bal?

Ce era cu sentimentul ce a pus stapanire pe mine in momentul cand am auzit ce a intrebat-o Mike pe Bella? De ce simteam impulsul ciudat de al lua de gat si de a-l arunca in partea cealalta a clasei, sau mai bine zis, in partea cealalta a lumii? Era chiar ciudat tot ce simteam.

-Mike… Wow, nu stiu ce sa spun. M-ai luat prin surprindere. Adevarul e ca…

Nu mai puteam sta sa ascult raspunsul ei, chiar daca muream de nerabdare sa aflu si speram din tot sufletul ca sa-l refuze. Dar daca nu-l refuza? Cel mai bine a fost ca am plecat de acolo. Pentru sanatatea mea mintala si pentru sanatatea fizica a lui Newton, faptul ca am plecat a fost cel mai bun lucru. Si la urma urmei, voi afla daca Bella se va duce la bal cu ala.

In momentul asta ma aflam pe holurile scolii, iar pe langa mine au trecut Tyler, Eric si Ben.

-Voi cu cine ati vrea sa mergeti la bal? intreba Tyler.

-Nu stiu… Ma gandesc sa o invit pe Angela. Si nici nu stiu ce imi va spune. Voi ce ziceti sa fac? Sa o intreb sau nu?

-Intreab-o. Daca nu iti iei inima in dinti, nu vei afla niciodata. Spuse Eric.

-Eu stiti pe cine as vrea sa invit? Intreba Tyler din nou pe cei doi.

-Pe cine? Din tonul lor se putea cunoaste ca sunt curiosi. Adevarul e ca si eu eram curios.

-Pe nimeni alta decat Bella Swan.

Cand am auzit, mai era putin si-mi cadea fata. Ce aveau toti baietii de vroiau sa mearga cu Bella? Stiu ca arata extraordinar de bine, dar de ce toti vor sa mearga cu Bella a mea? A ta?! Da, a mea. Ai vreo problema? Doar una. TU! Te pori ca un iubit posesiv. De fapt, nu ca un iubit, mai de graba ca un sot. Revin-o la realitate. Tu nici macar nu esti impreuna cu ea, nici macar prieten nu-i esti. Asa si? Lasa-ma dracu in pace.

Am continuat sa ascult discutia celor 3.

-Vorbesti serios?

-Da. Dar asta nu e tot. Am sa pregatesc si camera mea. O sa o fac sa se simta in al noulea cer. Arata atat de bine, incat nu ma pot abtine.

Daca inainte mi-a cazut fata, acum scoteam fum pe nari si pe urechi. Aveam un chef sa ma duc si sa-i dau niste pumni, de sa ma tina minte.

-Am vorbit cu Mike si mi-a spus ca si el vrea sa o invite. Dar el mi-a spus ca in timpul petrecerii o sa o duca la baie si acolo o sa-i faca totul. E asa un prost! Sunt sigur ca Bella s-ar simti mult mai bine cu mine.

Din perspectiva Bellei

 

Ahh… Lauren mi-a stricat toata ziua. Idioata! Ce naiba facea el in brate la Edward? De ce naiba nu m-am dus si nu am chelito de-a binelea. Acum statea in fata mea fara nicio problema. Imi venea sa o iau de par si sa-i folosesc capul in loc de mop. Macar asa as face curat cu drag.

Acum colac peste pupaza, sta si Mike pe capul meu. Desi asta ar fi o ocazie buna sa incep sa-l enervez pe Edward. La urma urmei se presupune ca el trebuia sa ma cucereasca. De ce sa nu pun paie pe foc?

Nici nu am apucat sa-I spun “da” sau “nu” lui Mike, ca Edward iesie din clasa ca o furuna.

Whoaa… Stiu ca Edward trebuie sa ma faca sa ma “indragostesc” de el, dar nici chiar sa reactioneze asa.

-Mike, nu vin cu tine la bal.

-Ok… pleca el cu coada intre picioare inapoi la banca lui.

Am stat linistita in camera mea si ma gandeam. Cand il vad pe Tyler ca se apropie de mine. Asta ce naiba mai vrea?

-Buna Bella!

-Buna Tyler!

-Vreau sa vorbesc despre ceva cu tine.

Oh, nu! Iar incepem.

-Spune Tyler.

-Vrei sa vii cu mine la bal?

-Pai… Tyler, eu…

-Nu, nu vrea! Raspunse Edward in locul meu.

Tyler a plecat fara sa spuna altceva. Sigur nu va renunta.

-Poti sa-mi spui si mie de ce naiba ai facut asta?

-Bella, nu te vei duce la bal nici nu Mike, nici cu Tyler, nici ci nimeni altcineva.

-Ce face? Dar cine esti tu? Noua mea dadaca si eu nu stiam? Si de ce ma rog, nu pot merge cu Mike, cu Tyler sau cu altineva la bal?

-Pentru ca vei merge la bal cu mine.

-E oficial! Ai baut gaz. Nu vin cu tine la niciun bal.

-Bella, nu e o invitatie, ci e un ordin. Ori vei veni cu mine, ori nu vei merge deloc.

-Off! Naiba sa te ia!

-O sa-mi multumesti mai incolo pentru asta.

-Da, sigur! Stai si asteapta.

Ce enervant e Cullen. Ce naiba, cine dracu se crede sa-mi interzica el mie ceva?

Si acum, Lauren a venit din nou si s-a pus la Edward in brate. Asta a fost picatura care a implut paharul pe ziua de azi. Idioata naibii! Se freca de Edward si ii plasa saruturi pe gat. Ahh! Tarfa patetica. Jur ca o sa imi iau epilatorul si intru la ea in camera la noapte ca sa-l fac o noua coafura. Era penibila.

-Iubitule, nu ai vrea sa ma inviti la bal?

-Nu, nu as vrea.

-De ce?

-Pentru ca merge la bal cu mine! Acum cara-te din bratele partenerului meu de la bal. Ai inteles tarfa de doi bani?

Plecase tu o falca in cer si una-n pamant.

-Multumesc ca m-ai scapat de ea. Chiar nu stiu ce sa-I mai fac, evitand recurgerea la violenta.

-Cu placere. Acum ca rasplata ca te-am ajutat, ai putea sa-mi spui de ce naiba nu pot merge la bal cu altineva in afara de tine?

-Foarte simplu. Mai devreme eram pe hol si l-am vazut pe Tyler care era impreuna cu Eric si Ben si spunea despre cum te va invita la bal, tu vei accepta, iar el te va duce la el in camera si banuiesc ca de restul iti dai tu seama. Si asta nu s fost nimic. Tyler a pomenit si de Mike. Doar ca Mike vroia sa te duca in baie.

-Tu… Vorbesti serios?

-Ti se pare ca glumesc?

-Nu… Doar ca e atat de…

-Josnic? Murdar?

-Da. Edward! Tocmai mi-a venit o idee. Dar voi avea nevoie de ajutorul tau. Ce zici, vrei sa ma ajuti?

_______________________________________________________

Sper ca v-a placut capitolul cu care am intarziat destul de mult timp. Banuiesc ca motivul il stiti si voi. Da, da… Nu s-a schimbat: SCOALA!

Sper ca voi reusi sa postez curand:)

Si acum as avea 2 rugaminti, daca nu cer prea mult:d

1. Este doar o intrebare, la care astept raspunsul: Sa scriu cu diacritice de acum incolo?

2. As vrea sa va rog, daca se poate, intrati si voi Aici

si votati si voi Twilight Rebels si/sau You Belong With Me, daca va place:). Multumesc anticipat:*:*:*

Si acum, ca tot m-ati suportat, am o mica SURPRIZA. Sper sa va placa si sper ca cu ea m-am revansat cat de cat pentru faptul ca am intarziat atat cu capitolul 12.

Kisses:*:*:*:*

 

Capitolul următor –>

18 thoughts on “Capitolul 12 – Gelozie

  1. prima 😀
    e super tare capitolul :X
    doamne cat am putut sa rad :)) :))
    sunt adorabili cand sunt gelosi :)) :X
    ce bine …merg impreuna la bal :X:X:X
    credeam ca faza dintre emmett si edward o sa iasa cu scantei :))
    de asemenea credeam ca edward va imparti pumni in stanga si in dreapta admiratorilor bellei :)))
    sunt curioasa ce au pune bella la cale de are nevoie de ajutorul lui edward 🙂
    de abia astept continuarea:X
    multa inspiratie:*

    Like

  2. eeeeeeeeeeee nemaipomenit!!!!!!!!!!!
    daca nu scrii si urmatorul capitol nush ceti fac!!!!!!!!!!
    dar ce vrea bella oare?
    uuu si incepe balul…uu si sunt gelosi….uuuuuuu
    e nemaipomenit!!!!!!

    Like

  3. 1. Este doar o intrebare, la care astept raspunsul: Sa scriu cu diacritice de acum incolo?
    Cum vrei ….Eu inteleg foarte bine si fara diacritice . : x
    Doamne ce gelosi sunt amandoi : )) .
    Uhu :d/ abea astept sa vad planul diabolic al Bellei : ))
    Foarte frumos capitolul : * .
    Spor la scris : x

    Like

  4. =))=))saracutul Emmett=))=))=))
    cat p`aci sa si-o ia Edward..eh..adevarat este ca e cam enervat sa te trezeasca acea meldie…..
    :)):)):))foarte comika faza dintre ei,adika cu gelozia,sunt doi prosty chiar nu vad ce au in fata ochilor iar asta ….
    abia astept sa vad planul bellei..
    Te poop:*:**::*:*:*

    Like

  5. Diacriticele sînt esenţiale pentru orice text literar. Cu ele nu mai există probleme legate de timpul verbelor, ca de exemplu în propoziţia “Dar daca nu-l refuza?”, unde nu se ştie dacă e vorba de imperfect (“refuza”) sau de prezent (“refuză”). Şi tot cu ajutorul lor scapi de folosirea unor cuvinte inexistente în română, de care este acum plin textul tău (“inviti”, “cara-te”, “bratele”, “placut”, etc.).

    P.S.
    Reciteşte-ţi textele înainte de a le posta, pentru că ai greşeli de ortografie, de exemplu ai scris undeva “revin-o”, în loc de “revino”. Şi mai ai şi litere mîncate, pentru că scrii probabil în grabă. O recitire te va scăpa de chestiile astea care scad valoarea textului.

    Like

    1. ok:)…multumesc pentru ca mi-ai spus. Chiar planuiam sa verific capitolele si sa corectez eventualele greseli(unele strecurate din cauza word-ului). Si stiu ca la unele capitole am greseli de ortografie, unele din cauza ca scriu tarziu, altele ca ma grabesc sa scriu, altele facute chiar din neatentie totala:). Si vroiam/voiam{- aici mereu ma incurc pentru ca lumea scrie/spune si intr-un fel si in altul, asa ca nu stiu – sa reeditez capitolele de ceva timp, doar ca am tot amanat si s-au adunat multe capitole ce trebuiesc corectate. Si in legatura cu diacriticele, voi scrie incepand de la capitolul 13. Acum chiar nu as avea timp sa iau toate capitolele la puricat si sa le scriu cu diacritice.
      Inca o data multumesc pentru atentionarea ta si voi fi mai atenta pe viitor.:)
      PS: Sper ca acesta nu va fi un lucru care te va determina sa nu mai citesti in continuare.:)

      Like

  6. saracutul telefon… ce vina are?!
    Bravo Edward si Bella… incepeti cat de cat sa reactionati… dar oare ce vrea sa faca Bella???
    Astept next-ul… 🙂

    Like

  7. Nu e nevoie să introduci manual diacriticele în capitolele deja scrise. O poţi face în mod automat, folosind un program inteligent numit AutoCorect, care este gratuit. Programul are interfaţa în română şi secţiune de ajutor tot în română. Poţi să citeşti şi articolul de mai jos, bazat pe sfaturi date de mine referitoare la folosirea AutoCorect. Oricum, e recomandat să înveţi să scrii direct cu diacritice, nu să le adauagi după aceea, automat sau manual. AutoCorect trebuie folosit pe textele vechi, pentru care ar fi obositor să stai să adaugi manual diacritice.

    http://irizatii.wordpress.com/2010/03/11/cum-sa-pui-diacritice/

    Like

  8. ce gelosi sunt
    abia ast sa vad ce au pus la cale:X:X
    ptr a afla ma duc la next:)):*:*:*
    :X:X:X

    Like

  9. Ce obsedati sunt aia 2. ( Mike si Tyler) :)) Macar Tyler a fost mai dragut. 🙂
    Edward, gelos mamica? :> :)) Bella lui. A lui. LUI. Ahh, ce frumos suna. 😡
    Si Bell’ s e geloasaaaa. :)) 😡
    Sa vedem planul. :>

    Like

  10. vai ce fufa este Lauren….nu-mi vine sa cred… tupeu pe ea sa se creada iubita lui Edward
    ce dragut este Tyler…adica imi place ca a fost dulce cu Bella si ideea lui a fost draguta…ce romantic
    si Edward este asa gelos….no good

    Like

Leave a comment